top of page

מידסייד הוא אולפן הקלטות וחדר חזרות בתל אביב.
חדר לייב שנשמע נהדר וחדר בקרה והפקה המאפשרים מגוון רחב של פרוייקטים.


חדר הנגינה (45 מ"ר) מתאים ללהקות, הרכבים ויוצרים עצמאיים המבקשים חלל מרווח, נעים ומעורר השראה.
  בחדר מותקנת מערכת מאוזנת להגברת שירה או כל כלי נגינה אחר, פסנתר אקוסטי מכוון, פסנתר חשמלי, מגברי מנורות לגיטרות, מערכת תופים מלאה ועוד.. לרשימת הציוד המלאה

חדר הבקרה מאופיין בסביבת האזנה אופטימלית המאפשרת בידוד מירבי מחדר הנגינה. האולפן מאובזר בציוד מקצועי ואיכותי להקלטה רבת-ערוצים (30 ערוצים) ומערכות מתקדמות לעיבוד ועיצוב הצליל. 




 

60407686-376b-41ce-b654-ce02dfd27bd5.JPG

מה זה מידסייד?

מידסייד (Mid-Side Recording או בקיצור M/S)  - טכניקת הקלטה עם זוג מיקרופונים (סטריאו). ישנן טכניקות ידועות נוספות כמו  ,X/Y .Spaced pair ,ORTF ,Blumlein pair

למעשה כל הטכניקות הללו מתייחסות לאופן ההצבה והמיקום של זוג המיקרופונים ביחס לכלי ולחלל אותו אנו רוצים להקליט.

בשביל להקליט בשיטת המידסייד, אנחנו צריכים שני קונדנסרים.

 אחד מהם ישמש כ"מיד". המיקרופון הזה צריך להיות קארדיואידי, כלומר כזה שקולט בעיקר את הסיגנאל שנמצא מולו.

  את המיקרופון הזה מכוונים מול הכלי שאנחנו מקליטים.

המיקרופון השני יתפקד כ"סייד" שיוצב בדיוק באותו המקום של המיד אך ניצב לו אנכית בזוית של 90 מעלות כשהוא פונה לאחד הצדדים. בשביל לקבל תוצאה אופטימלית כדאי שמיקרופון הסייד יהיה בתצורה של  Figure of 8 – כזה שקולט בעיקר את הצליל שמולו ומאחוריו.

מה מקבלים כשמקליטים ככה?

מיקרופון קארדיואידי אחד שמקליט את הצליל "הישיר" של האובייקט כמעט ללא החזרים ראשוניים שמגיעים מהקירות הצידיים והאחוריים. 

והמיקרופון השני, מיקרופון דו-כיווני ( (Figure of 8 יקלוט בעיקר את ההחזרים הראשוניים מהקירות הצידיים ולא את הצליל הישיר המגיע מהכלי.

שימוש בשיטת המידסייד להקלטה סטריאופונית מאפשר לטכנאי ההקלטה והמיקס שליטה מלאה על תמונת הסטריאו של ההקלטה. ככל שנגביר יותר את ערוץ הסייד במיקס כך הכלי שהקלטנו יישמע סטריאופוני יותר דרך הרמקולים שלנו.

  בטכניקת בלומליין -Blumlein Pair- ההצבה של המיקרופונים תהיה זהה להצבת המיקרופונים  בטכניקת מידסייד רק עם שני מיקרופונים דו כיווניים.  

מה עדיף?

כאמור, ישנן שיטות שונות להקלטה עם זוג מיקרופונים, ובשביל לדעת באיזו שיטה כדאי לנו להשתמש להקלטה שלנו אנחנו צריכים לקחת בחשבון כמה דברים, למשל: מה אנחנו מקליטים ובאיזה חלל? האם החלל שבו אנחנו מקליטים הוא חלק בלתי נפרד מהכלי ונרצה לשמוע אותו במיקס?  האם יהיו כלים נוספים במיקס?

בהרבה מקרים אין צורך ממשי להקלטה בסטריאו, למשל הקלטת שירה, מגבר גיטרה או כלי נשיפה כלשהוא בתוך מיקס שיש בו כלים נוספים שהוקלטו אחד אחרי השני. במקרה כזה עדיף להקליט מונו (כלומר עם מיקרופון אחד) ובשלב המיקס נמקם כל ערוץ בצורה מלאכותית במיקום אחר בשדה הסטריאופוני – וכך נקבל תמונה סטריאופונית שלמה.

מידסייד יכול לעבוד נהדר בהקלטת תופים למשל, כשרוצים לשמוע גם קצת מהחלל שבו התופים מוקלטים או הקלטה של הרכב שמנגן לייב ואנחנו רוצים לשמוע את ההדהוד הטבעי של החדר כאילו היינו ממש איתם שם בחדר עם הנגנים.

לסיכום...

כמו בכל דבר שקשור להקלטה של מוזיקה, האוזן שלנו קובעת. האוזן שלנו והטעם האישי ייקבעו בסוף מה אנחנו מעדיפים לשמוע ולפי זה נבחר במיקרופון מסוים ובטכניקה זו או אחרת להקלטה.

MS_edited.jpg
Anchor 1
מיד סייד בעברית_edited.jpg

?מי אנחנו

חדר החזרות ואולפן ההקלטות מידסייד הוא בבעלות אביב פרי ("אבלון") ועידן מזור.
מוזיקאים, טכנאי סאונד, חברים ושותפים לדרך

עידן.JPG

עידן מזור

אביב 2_edited.jpg

 אביב פרי 
 

bottom of page